onsdag 23 augusti 2017

Den stora överraskningen

När Ville kom hem igår, efter första dagen i skolan, kom Klara fram med en stor strut. Precis som jag fick en strut överlämnad av min syster i trädgården hemma i Humla den dagen jag började skolan.

Enligt tysk tradition hade mormor och morfar fixat så bra, godis, lego, sudd, pennor och annat bra att ha, fint inslaget och lagt i struten.

Klara höll ett litet kort tal till Ville när hon överlämnade "lycka till i skolan Ville". Och tydligen har hon bestämt att Ville ska lämna hennes strut till henne, och hålla tal, när hon börjar skolan.

Sen firade vi med gräddtårta och saft.


Vad tyckte ha då? Om första dagen. Jo, det var "bra". Han mindes inte så noga vad de gjort, jo förresten, skrivit i den blå boken (?) och varit på lekplatsen.

Men lite intryck gjorde det nog ändå, i natt var han, som alltid brukar sova så gott, orolig och ledsen. Vi hade en ganska lång skruffkris mitt i natten. Skruffen var borta! Först letade Ville både uppe och nere, mamma hävdade bestämt att det inte går att leta gosedjur 01:35. Men när Skruffen inte verkade finnas, och Ville var otröstlig, gick det trots allt bra även för mamman att leta, utan resultat. Ville väckte till och med pappa för att fråga om han sett Skruffen, det påstod han att han inte gjort. Tillslut fick det duga med Bosse-Thomas istället, men bra var det inte. 

Det är ju trots allt stort att börja skolan, så inte konstigt att man blir lite orolig och behöver sitt gosedjur. 

Idag när vi tog upp saken med pappa visade det sig förresten att han visst visste att Skruff ligger på vinden. Thank you!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar