söndag 18 december 2016

Granen

Idag i Humla blev föräldrarna utkörda, hemligheter pågick i huset. Vår uppgift var att reka gran. Och tänk, rätt som vi gick där kom det fram en nisse som berättade att hen sett ut en gran åt oss. Den skulle vara markerad med glitter.

När den utsatta timmen gått åkte vi hem för att hämta övriga. Vi blev strängt förmanade av Ville; att kika in genom fönstrena till salen var absolut väldigt förbjudet. 

Åter i skogen traskade vi åt det håll nissen pekat, och tänk! Rätt var det var fick Ville syn på glittret, vilken lycka! 
Glittret tog vi med hem till Nordtorpet, vi hoppas att det ingick.

Innan vi lämnade skogen högg vi förstås en gran till nissarna också, och lämnade i skogen. Vi ropade så högt vi kunde, så det säkert hördes till Rävhalsberget, att det gick bra att hämta granen nu. Mommomoffa och Åsa ska kontrollera att den hämtats när de hugger sin gran till veckan. För övrigt en lite klurig uppgift eftersom nissen glittrat just den granen åt oss som mormor sett ut till Nordtorpet. Typiskt.

Hemma på Rektorsvägen var alla barn väldigt engagerade i att klä, och i vissa fall, klä av, granen. Avklädningsförsöken slutade med diskvalificering från uppdraget när pappa kom hem. Vi får väl se om lillmarodören kan motstå kulorna imorn.

Barnens gran lämnar en del i övrigt att önska när det kommer till det estetiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar